Patiëntenervaringen

 • Ongeveer een jaartje geleden kwam ik bij jou voor een atlas correctie. Ik wou gewoon even laten weten dat ik er nog steeds positieve effecten & verandering van ondervindt (meer energie, stabieler gedrag/reacties, meer bewuste aanwezigheid..).
  Ook verloopt het precies in “fasen”. Met name onderging eerst mijn nek een verandering (van stram & stroef naar relaxed, ups & downs) en nu zakt het steeds verder naar onder via de ruggegraat.
  Ik voelde na de nek eerst een stramheid die tussen de schouderbladen dag na dag, week na week steeds lager gaat met nadien versoepeling per 5 à 10 cm of bij wijze van spreken “wervel per wervel”.
  Voila, mss herkenbaar bij andere patiënten ook.
  Nog es bedankt !"
 • Ik heb enige tijd geleden een tweede atlascorrectie ondergaan. Graag wil ik je laten weten hoe het verder is geëvolueerd. De eerste dagen na de behandeling had ik obstipatie. De woensdag (als 9 tot 11-jarig kind een moeilijke dag omdat dan telkens misbruik plaats vond) werd mijn atlas (of iets daaromtrent?) zo goed als volledig immobiel. Ik kon mijn hoofd geen halve cm naar links of rechts bewegen. Ik kon mijn hoofd eigenlijk niet meer alleen op mijn romp dragen en moest mijn hoofd vasthouden als ik naar toilet wilde gaan. Ik heb een week het bed gehouden waarbij ik met behulp van de sofrologie mezelf hielp om mijn hoofd te mobiliseren. Het terug achteruit kijken bracht een vloed van herinneringen aan het misbruik waarvan ik me totaal niet bewust was. Het misbruik was veel erger dan ik voor mezelf tot nu toe had kunnen toegeven. Ik heb die rust in bed (ik kon niet lezen, laptopje kijken alleen maar liggen) gebruikt om veel te verwerken. Het heeft me zeer veel deugd gedaan. Vooral ook omdat ik alle steun heb gekregen van mijn gezin. Nu, na nog veel rust en na vakantie, bemerk ik dat ik niet meer bezig ben met het verleden. Gisteren, bij een meditatie, bemerkte ik dat ik nu met mildheid naar mijn kind-zijn kan kijken. Het lijkt me alsof ik (of mijn kindstuk) nu vrede heb met hetgeen er toen allemaal is gebeurd. Het is alsof ik het gekwetste, woedende kind in mezelf heb geïntegreerd.
  Ik heb ook lang gezocht naar de herinnering van het krijgen van mijn regels, ook deze herinnering is terug gekomen met het beeld van bloed aan mijn handen en het gevoel van de verbijstering, de zwartheid, de zelfdestructiviteit, de woede op mezelf. Ook dit gegeven heb ik nu verwerkt en ik heb met mijn partner het krijgen van mijn regels gevierd met een kriekentaart en een glas wijn gedronken op onze kinderen…
 • Net een atlas-behandeling gekregen. Een heel diepgaande ervaring. Hoe is het mogelijk dat het halsgebied zo gevoelig is? Tijdens de behandeling, die diep in de spieren inwerkt, werd ik zomaar emotioneel. Ik voelde hoe goed het deed de emotie te laten stromen en hoe de ontlading leidde tot een opluchting. Lichaam en geest zijn één, dit kan niet anders.(Mieke,56 jr)
 • Toen ik vijf jaar geleden bij anderen opmerkelijke resultaten van de atlasbehandeling zag besloot ik dit ook te laten doen. Ik had geen specifieke verwachtingen, maar was verwonderd over de effecten:
  • Onmiddellijk erna voelde ik allerlei subtiele veranderingen, lichamelijk en psychisch.
  • De nacht erna had ik een intense droom waarbij verschillende puzzelstukjes uit mijn leven in elkaar vielen en ik een hoofdstuk kon afsluiten.
  • Twee dagen later zag en voelde ik dat mijn hamertenen heel veel verbeterd waren. Ik had namelijk sinds mijn kindertijd last van hamertenen. Mijn tenen stonden gebogen. Desondanks steunzolen en stretchoefeningen verstramden de spieren bovenaan mijn tenen. Nu waren mijn tenen ineens niet meer of veel minder gebogen. …
  • Nadien vroeg me mij op mijn werk of ik een cursus gevolgd had om helderder en krachtiger te communiceren…
  • De maanden die erop volgden bleef ik veranderingen opmerken. Ik had vroeger geleerd dat ik mijn bekken moest leren kantelen om een rechte rug te hebben. Ik gaf daar bijlange niet altijd aandacht aan. In die periode merkte ik dat mijn bekken spontaan meer en meer kantelde. Het was een spontane impuls vanuit mijn lichaam.
  Het is natuurlijk niet bewezen dat dit allemaal het gevolg is van de atlasbehandeling maar ik ervaar het wel zo. Het is alsof er een weg is vrijgemaakt waardoor kon gebeuren wat goed voor me was.
  Nu, 5 jaar later, voel ik dit nog. Een paar keer kwam er terug meer spanning in mijn tenen. Door de behandeling te herhalen ging die terug weg. Ik heb nooit meer hinder ondervonden van die tenen.(Ilse, 50 jr)
 • Ik voel dat er diep vanbinnen iets geraakt is, dat ik niet kan benoemen
 • Ik word nu van binnenuit gedwongen om meer authentiek te zijn
 • Mijn lichaam accepteert geen ingezakte houding meer
 • Ik voel me meer volwassen geworden, vind gemakkelijker mijn plaats in de hectiek om me heen
 • De hel én de hemel zijn opengegaan in de eerste weken na de behandeling
 • Ik zie dat mijn dochter uit haar harnas is gestapt, terug vanuit haar gevoel leeft
 • Ik word wakker met een andere, scherpere vitaliteit; slapeloze momenten voelen niet meer vervelend aan
 • Ik voel mijn hoofd terug als iets dat in verbinding staat met mijn lichaam, en ook mijn voeten zijn geen blokken meer aan mijn benen