Atlasbehandeling

De "atlas" is de bovenste halswervel. Een atlasbehandeling is een dieptemassage met vibreerstift in de spierloge thv. de bovenste ruggewervels, met als bedoeling de schedel zo ontspannen mogelijk te laten balanceren op de atlas.

Omdat deze balans erg cruciaal is in regelmechanismen van lichaam én geest, leidt deze behandeling tot structurele en functionele verbeteringen van heel het organisme en versterkt zij het zelfgenezend vermogen op zowel fysisch als psychisch vlak.

Welkom op de informatieve site van deze in België nog vrij onbekende behandeling. Als één van de pioniers en docenten in Vlaanderen in het toepassen van deze methodiek, wil ik u via deze weg de nodige achtergrond-informatie meegeven. Voor concrete info over tarieven en afspraak-planning verwijs ik u naar de web-site  www.jandevriendt.be 
In Vlaanderen zijn er ondertussen een 40-tal behandelaars (soms artsen, meestal kinesisten of osteopaten) die deze behandeling aanwenden in hun praktijk.
Omdat het specifiek "ambachtelijk" werk is, is ieders werkwijze gekleurd volgens persoonlijke achtergrond, kunde, en specifieke setting.

Achtergrondinformatie